Слагат шумна маркировка на магистрала Тракия

Маркировка, която предизвиква шум и вибрации, ще бъде поставена на автомагистрала „Тракия”, където на 15 юни стана тежката катастрофа с автобус с 8 жертви.Преди дни броят на загиналите в кървавия инцидент се увеличи с още един, след като най-тежко ранената пътничка почина.

Като една от най-честите причини за станалите катастрофи в този участък е заспиване на шофьора. Поради тази причина ще бъде поставена такава маркировка с шум и вибрации, съобщи на пресконференция комисар Костадин Баков, зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив, предаде „Фокус”. По думите му в Европа това е честа практика, защото по този начин се заостря вниманието на водача и не позволява заспиване и унасяне.

Ще бъде сменен цялостно и асфалтът. Проектът е съгласуван и с Областно пътно управление, като той включва рехабилитация на участъка от 107 до 156 км по магистралата, който е с най-голяма концентрация на катастрофи.

След специална среща за набелязване на мерки е взето решение да бъдат поставени и знаци за участък с концентрация на пътни инциденти. Ще има и пригодена отбивка за проверки на ДАИ и КАТ, както и за почивка на шофьорите. Най-близката отбивка сега е на Ихтиман, отбеляза комисар Баков.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини