В „Република“ не крадат. Дори и желязо

Чугунените капаци са под заплаха навсякъде, само не и в Република

В нашия квартал не се краде, гордо съобщи хасковски „републиканец“, след като се оказа че липсващият чугунен капак на зейналата канализационна шахта по средата на ул. Картечар, си стои непипнат вече втора седмица. Капакът бе на дъното. Днес екипи на ВиК по спешност затваряха 5 метровата яма, за която Haskovo.net предупреди вчера, че е потенциален убиец, особено на фона на стотиците деца от близкото начално училище „Г.С.Раковски“.

Основен проблем пред операцията, бе колосалното количество боклук задръстил съоръжението. Само за половин час „водните“ изкараха няколко бордюра, десетки килограми битови отпадъци и за всеобща изненада, метални части и тежкия около 50 кг чугунен капак. Съоръжението се било откъртило и паднало на дъното. Стояло там поне две седмици.

Чугунените капаци на канализационните шахти се считат за „деликатеса“ при ромските набези за старо желязо, защото с един удар се взимат накуп много пари. Системно, в някои хасковски квартали шахтите зейват, а от години шефовете на ВиК настояват да има законови санкции за търговците на старо желязо, които изкупуват капаци.

Г.Христов

Днес ВиК ремонтираше повредената шахта по ул. Картечар
Водните се налагаше многократно да влизат, за да чистят боклуците по дъното
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини