Яз. „Тракиец” остава без охрана. Битка за чинове при първолаците. Преглед на регионалния печат

Язовир „Тракиец” остава без охрана, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Пазачите - служители на агенция за сигурност „Скорпио”, не били получавали заплати от октомври миналата година. Парите трябвало да дойдат от министерството на земеделието. Четиримата охранители заявяват, че ако до края на април не ги получат, напускат вкупом.

Съдят за кражби просяк с борч към хазната, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Вчера окръжният съд оставил в ареста 26-годишния Митко Митев от Димитровград, срещу когото тече разследване за кражби. Преди време изданието писа, че Митев се оказал собственик на фирма с висящи над 60 000 лв. неплатени данъци.

Областната и кмета пред Темида за будка, друго заглавие от първа страница. За поредния съдебен спор Узунова – Иванов.

Гърци вдигат оборотите в Ивайловград, акцент от 2-ра. Съседите в криза масово идвали в граничния град да пазаруват, там се откривали нови заведения, магазини, дори бензиностанция.

Лекуват 15-дневно пеленаче във Физиотерапията, заглавие на 4 страница. Вчера здравната министърка официално откри възстановеното отделение в хасковската болница. Пеленаче на 15 дни е най-малкият пациент, който се лекува в него.

Първанов превзема Хасковско откъм Свиленград, заглавие над главата в „Новинар юг”. Експрезидентът пристигал днес в митничарския град за среща с актива. Хасковските червени пък не го канили за среща.

Битка за чинове при първолаците, водещо заглавие на първа страница. Вече започнало записването за първокласници в хасковските училища, в някои местата вече свършвали. Според инспектората по образование обаче няма никаква причина за безпокойство, броят на децата, които наесен ще са в първи клас, не се различава от първолаците от предишни години – 2200.

Лекари избраха пациентите пред министърката и Цачева, водещо на 2-ра. Четирима от петимата доктори от региона в класацията „Лекари, на които вярваме”, не отишли в парламента за среща с Цецка Цачева и здравния министър, защото имали пациенти за лекуване.

Съдят Илия, отвлякъл и изнасилил млада майка, акцент от 3-та. 41-годишният рецидивист Илия Симеонов от Симеоновград застава пред съда следващата седмица. През 2010 той подкарал към дома си 19-годишната жертва заедно с нейните и своите деца и я държал заключена няколко дни.

Съдът върна Данчо Долара в Земеделието, пише още в броя. Йордан Атанасов, по-известен като Данчо Долара, падна жертва в епичната битка за мотопистата миналата година. Той бе уволнен като шеф на общинската служба по земеделие, сега съдът го възстановява на длъжността.

Звезди подават ръка на Наско с концерт в „Младост”, чело на 4 страница. Дичо, Яница, „Галаксико” излизат в петък вечерта на сцената, за да съберат пари за 21-годишния Атанас Георгиев от Димитровград, който е в будна кома.

За Ботев животът е тото, темата на 6 страница. Очерк за 87-годишния Иван Николов, наричан Ботев, и неговия пропилян шанс да спечели за пореден път от лотарията. Старецът бил прецакан от шефа на старческия дом Вълко Пехливанов, който отложил за следващия тираж пускането на общия им фиш. Оказало се, че той би спечелил кръгла шестица.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини