Общинска полиция издава неверни фишове

Тонка Атанасова със сгрешения фиш

Фиш за неправилно паркиране, с невярно съдържание е издала хасковската общинска полиция. За това настоява Тонка Атанасова, която била честитана с глоба от 50 лв за неправилно паркираният автомобил на дъщеря и, пред входа на алеята на Кенана. Проблемът е, че часът на фиша е 16.41, вчера следобед. По това време обаче колата е била паркирана на другия край на града, пред дома на потърпевшата на улица „Светлина“. Имало и достатъчно свидетели, които могат да потвърдят това.

Семейството наистина е било на Кенана, но приблизително два часа по-късно-18.20 часа. Тогава е бил поставен и фишът. Любопитното е, че е закичена само сребристата „Тигра“ макар от двете и страни да има още поне 6 коли, е видно от снимките предоставени ни от потърпевшите. Другите коли обаче са от „лъв нагоре“ и тях май фиш не ги лови, бе ироничния коментар на потърпевшите. Те ще обжалват фиша в съда, заради произволно избрания според тях час, който го превръщал в документ с невярно съдържание.

Замшефът на общинска полиция Борис Христов призна за грешка в часа. Той обаче добави, че по безспорен начин е установено, че има неправилно паркиране. Колата е в непосредствена близост до пешеходна пътека и автобусна спирка, както и до знак забраняващ паркирането. По въпроса за грешката, Христов цитира член 53-ти алинея втора от Закона за административните нарушения. Там е записано, че: „ Наказателно постановление се издава и когато е допусната нередовност в акта, стига да е установено по безспорен начин извършването на нарушението, самоличността на нарушителя и неговата вина“

„Това с часът е техническа грешка, може служителят да не си е сверил часовника“ обясни ситуацията Христов. Общинска полиция работи до 19-19.30 часа и фишът е съставен в работно време, допълни той. „И другите коли са глобени, не съм длъжен обаче да показвам фишовете им“ отрече и второто обвинение началника.

Общинска целенасочено проверява Кенана и района на Алеята защото там масово се нарушават правилата за паркиране и се създава реална опасност за движението.

Ако фишът бъде обявен за невалиден, то има всички основания да се наложи акт по закона за движение по пътищата, където глобата е необжалваемите 50 лв плюс отнемане на контролни точки.

Фишовете на общинска полиция обаче „струват“ 25 лв ако се платят в 14 дневен срок.

Г.Христов

Според документа, нарушението е извършено в час, в който колата е била на съвсем друго място
Сребристият "Опел Тигра" е бил на Кенана от 18.20 до 19.30 часа, твърдят пострадалите
Съседните лъскави коли са без честитки, въпреки че също са в нарушение

Според Борис Христов, сгрешеният час не омаловажава нарушението
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини