Съдебни експерти за пети път отлагат дело за опит за убийство

За осми пореден път днес хасковският окръжен отложи процеса срещу Стоян Генчев, обвинен в опит за убийството на зет си Фреди Георгиев. Делото започна през лятото на миналата година и се отлага заради липсата на квалифициран клиничен психолог, който да даде заключение за поведението на подсъдимия. Такива специалисти били търсени в Хасково, Стара Загора, Кърджали, сега ще се пита в Пловдив. Поне пет пъти досега процесът е бил отлаган заради липсата на експерти в залата.

През 2010 година Стоян Генчев наръгал с нож в рамото зет си Фреди Георгиев в къщата им в димитровградското село Скобелево. Възрастният мъж бил засечен да продава мебели и покъщнина от дома, заради което често имали разправии. Чашата преляла, когато Фреди установил, че тъстът му е продал електрожена. При избухналия скандал възрастният мъж извадил нож и намушкал зет си. След инцидента Фреди бил в болница с опасност за живота, защото острието засегнало важен кръвоносен съд

Стоян Генчев пък тръгнал да се предава в полицията в Димитровград, но по пътя униформените, вече уведомени, го пресрещнали и арестували.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 4 май.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини