Засилени полицейски мерки за абитуриентските балове в Смолян

За нормалното протичане на предстоящите абитуриентски балове и за да се предотвратят инциденти и пътнотранспортни произшествия с абитуриенти, Областната Дирекция на МВР – Смолян е предприела мерки още от началото на месец април, когато стартира кампания за провеждане на беседи с абитуриентите.

Служители на “Пътна полиция” и колегите им от Районните управления в региона, заедно с инспектори от Районната Здравна Инспекция в града, се срещнаха и разговаряха с дванайсетокласниците от всички училища в област Смолян.

На абитуриентите беше излъчен филмът “Животът е с предимство”, предоставен от Министерството на здравеопазването.

Провеждат се и срещи с ръководствата на учебните заведения, като се уточняват датите на изпращане на абитуриентите, провеждане на баловете, заведенията, в които ще се празнува, както и маршрутите за предвижване и др.

Във връзка с опазване на обществения ред и сигурността при провеждане на мероприятията, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие около учебните заведения и около местата, определени за празнуване.

Уточняват се датите на тръгване и завръщане на организирани екскурзии в страната и чужбина, както и ръководителите, транспорта и маршрутите.

Правят се и срещи със собственици, наематели и ползватели на питейни и увеселителни заведения, и средства за подслон, където ще пребивават абитуриенти, като се правят инструктажи на персонала.

Най-често нещастни случаи - пътни злополуки с абитуриенти  и техни приятели, през изминалите години са ставали по време на пътувания  непосредствено след абитуриентските балове и във вечерните и нощните часове през следващите дни.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини