Apple представи MacBook Pro с ретина дисплей

Сн.: Jon Philips/Wired (CC)

АApple представи късно снощи ноутбука MacBook Pro дисплей Ретина с изключително висока резолюция на годишната Международна конференция на разработчиците (WWDC) в Сан Франциско.. От високотехнологичния гигант поставят нови стандарти за качество на екраните.

Новият MacBook Pro има 15-инчов екран с резолюция, четири пъти по-голяма тази на предходните модели. При последните си модели iPhone и iPad Apple вече използва дисплеите Ретина. Характерното за тях е че пикселите са толкова малки, че не могат да се видят с невъоръжено око.

MacBook Pro тежи два килограма и е с дебелина 1,8 см. Екранът е с разделителна способност 2880х1800, а гъстота на пикселите е 220 пиксела на инч, уточнява сайтът Wired.
Цените на ще започват от 2199 долара.  Батерията издържа 7 часа в работен режим.

Технологичният гигант обяви също така своя мобилна картографска услуга, а освен това е подобрил гласовия си асистент Siri, съобщи Ройтерс. Apple ще конкурира картографската услуга на Google, като я превръща във вградена характеристика на повечето устройства iPhone и iPad, посочва Асошиейтед прес.
Освен това Apple улеснява собствениците на тези устройства при използването на Facebook вместо на конкурентната социална мрежа на Google - Google+.

Картографските услуги на Google ще бъдат заменени от алтернатива, разработена от Apple, когато новият софтуер за мобилни устройства iOS 6 бъде пуснат на пазара през есента тази година. Потребителите, които искат да продължат да ползват Google maps, ще трябва да преминат през допълнителни пречки като намирането и инсталирането на съответното приложение, отбелязва Асошиейтед прес
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини