CPT ще произвежда сгъваеми AMOLED дисплеи, проектирани от ITRI

Специалистите от тайванския изследователски институт ITRI създадоха сгъваем AMOLED дисплей, който не само може да се огъва, но и да се сгъва на двете страни.

През четвъртото тримесечие на тази година институтът възнамерява да даде създадената от него нова технология на компанията Chunghwa Picture Tubes (CPT). Производителят има намерение да започне производството на първата тестова партида от тези сгъваеми дисплеи на своят експериментална поточна линия 4,5G Gen AMOLED FAB, специално оборудвана за производство на AMOLED панели за нови дисплеи. Засега тази поточна линия се използва за производството на малки партиди AMOLED екрани с твърди стъклени подложки.

Споразумението за трансфер на технологии между ITRI и CPT, подписано през месец август миналата година предвижда през 2017 година да започне серийното производство на извити AMOLED панели с радиус на кривината не повече от 3 милиметра. Новите сгъваеми дисплеи са нещо съвсем ново, могат да се сгъват на двете страни и осигуряват качествено цветно изображение, но едва ли ще ги видим в мобилните устройства по-рано от следващата година.

Chunghwa Picture Tubes отдавна експериментира с технологии за производство на тънки и гъвкави дисплеи с органични светодиоди и много от нейните технологии се използват в днешните мобилни устройства.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини