Faceboок започна да сменя имейл адресите на потребителите

Вероятно не сте забелязали, но от социалната мрежа вече започнаха да заменят e-mail адресите на своите потребители с нови, които завършват на „@facebook”. Съобщенията изпратени до новите пощи ще бъдат пренасочвани директно към Inbox секцията в профилите ни. Любопитното е, че компанията извършва тази промяна без знанието на потребителите, както и без дори да ги уведоми за плановете си, информира forbes.

В действителност e-mail платформата на Facebook бе представена още през ноември 2010г., но по една или друга причина не успя да привлече голям интерес. Разработена като „убиец” на Gmail, услугата не постигна желаните резултатите и изглежда, че сега от компанията се опитат да я съживят. Добрата новина в случая е, че все пак можем лесно да премахнем новия „@facebook” адрес от своите профили.

За да го направите е необходимо да посетите „Contact Info” раздела в акаунта ви и да изберете бутона „Еdit”. Именно тук с активирането на опцията „Hide From Timeline” ще можете да отстраните „@facebook” адреса от профила си. Функцията „Shown ot Timeline” ще ви позволи отново да посочите, коя е основната ви електронна поща, с която искате да се свързвате с приятелите си.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини