Арестуваха служители на ГДБОП за изнудване

Арестувани са двама настоящи и един бивш служител на ГДБОП и криминално проявено лице, който са изнудвали бизнесдама, каза за bTV градският прокурор на София Николай Кокинов. Сумата, която е предадена за извършената услуга е около 50 000 лв., а в тях са намерени 12 500 лв. Действията продължават и в момента, и най-вероятно и другите пари ще бъдат намерени, обясни за „Фокус” директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) гл. комисар Станимир Флоров.

По думите му, "престъпната дейност не може да бъде обявена на този етап". По случая работят от отдел „Вътрешна сигурност”.

Двамата служители на ГДБОП ще получат обвинения, каза за "Фокус" Николай Кокинов. Прокуратурата ще поиска на задържаните да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

При друга операция на ГДБОП бе задържан депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов. Той е поискал подкуп, за да реши бизнес проблем, упражнявайки своето влияние.

Между двете операции няма връзка, освен, че са проведени в един и същи ден и се ръководят от Софийска градска прокуратура, съобщи по БНР Николай Кокинов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини