Родопчанка написа пародия на песента възхваляваща ГЕРБ

Възрастна смолянска социалистка влезе в ролята на текстописец и  сътвори пародия на скандалната  песен „Да бъдеш „гербер” не е лесно”. 64 годишната Ели Илиева написа свой контра текст, който смята да изпрати на 19 годишната изпълнителка Соня Иванова или до друг певец, за да направи контра химн на нашумялата песен, посветена на управляващите от ГЕРБ.

Преди дни обаче стана ясно, че авторът на  песента  Иван Тенев е бесен и категорично отрече да е писал подобно нещо. В неговия оригинален тест пише „цвете”, но незнайно защо певицата или екипът й са заменили думата с „гербер”, което вече я прави политически оцветена.

Родопчанката била потресена от песента, чийто текст възхвалява управляващата партия, както и от внушението, че всичко в страната ни е розово благодарение на Бойко Борисов.

Ето и част от нейното пародийно творение:

 „Да бъдеш гербер никак не е лесно, макар че в момента е чудесно.

През школата на Червената роза трябва да си минал,

после с „Времето е наше” пълно гърло да си драл.

След това в поклони царски да си се напъвал,

чак тогава ставаш „ гербер”, но пък вече омалял!

„Да  бъдеш гербер никак не е лесно”,

пее си момата и си вярва, че в Родината ни всичко е прекрасно

и Бойко в ореоли й е мярва.

А че наборите й са безработни,

И в чужбина трудят се самотни, и животът им хич не е лесен –

Те това го няма в нейната песен”...

Това е част от текста-пародия на скандалната песен за ГЕРБ, през погледа на смолянската социалистката, която обясни, че щом чула песента и последвалата дискусия, останала смаяна от опита за политическо слагачество и падение.

Според нея подобни песни не бива да се излъчват по медиите, защото будят смях и съжаление. „Имаме прекрасни български изпълнители и песни, признати на световно ниво, едва ли обаче се нуждаем от партийни изпълнения за възхвала на управляващите при условие, че българският народ тъне в мизерия, нищета и страх”, добави Илиева.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини