Вдигнаха военните срещу пожара в тополовградско, огънят превзе 3500 дка

Огънят вилня цялата нощ

Тежка военна техника пристигна тази сутрин около 7.30 часа в района на големия пожар, който от снощи бушува в тополовградско. Засегнати са територии в хасковска и старозагорска област. Към тази сутрин засегнатата площ е между 3000 и 3500 декара. Данните са от областния управител Ирена Узунова, която също е на мястото на бедствието.

Няма нови огнища от тази сутрин. Пожарът засега е ограничен, но не може да се каже, че е овладян и огнените езици може да се развилнеят отново с покачването на температурите през деня и поява на по-силен вятър.

Няма засегнати населени места. Локализирани са 5 фронта на пожара. Един от тях е на 4 километра от с. Българска поляна, но засега не застрашава селото. Ако ситуацията се влоши, ще има достатъчно време да реагираме и дори да евакуираме населението, ако се наложи, уточни Ирена Узунова, но подчерта, че засега няма такава опасност.

Хасковските и старозагорските огнеборци са получили подкрепления от Бургас, Кърджали, Пловдив. Мобилизирани са служителите на лесничействата. В гасенето се включили и доброволци от тополовградско.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини