Донос до Цветанов взриви Бисер. Шефовете на МБАЛ и ВиК си стиснаха ръцете. Преглед на регионалния печат

Шефовете на МБАЛ и ВиК си стиснаха ръцете, анонс със снимка от първа страница в „Новинар юг”. „Хасковска Марица” също отбелязва хепиенда на разправията между болницата и водното дружество. Вчера двамата шефове се срещнаха за първи път лично и за минути разрешиха недоразуменията. Болницата ще изплати дълговете си, а ВиК ще възстанови второто независимо захранване с вода.

Донос до Цветанов с фалшиви подписи взриви Бисер, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 2-ра. Десетина парафа под изложение до вицепремиера били под съмнение, след като се оказало, че поне три от тях са фалшиви. В доноса пише, че изборът на първите новодомци е порочен – първи в списъка били близки до властта.

Разследват орловец за трафик на хора в Турция, водещо на 3 страница. 23-годишният Мехмед бил разпитван по делегация в хасковския съд, поръчката е от Турция, където се водело разследване срещу него за трафик на хора.

Общината - щедър донор на военните, заглавието на 6 страница. Продължение от миналия брой, темата е историята на военните терени, дарени от общината на министерството на отбраната за казарми на 10 родопски полк.

Цветанов: Родни бизнесмени ощетяват ЕС със схеми, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Вицепремиерът отговорил на въпрос на репортери за разследване срещу Гриша Ганчев в Румъния. В Бисер вчера Цветанов връчи ключовете на първите новодомци, чиито къщи пострадаха от потопа през февруари.

Трактор подпали 500 дка гори в Тополовградско, друг акцент от 1-ва. За огромния пожар, избухнал вчера следобед. Снощи обаче той се разрасна и обхвана 2500 дка.

С половин милион евро санират свиленградската поликлиника, пише още на 1-ва. Одобрен е проект на общината за ремонт на сградата с 499 988 евро. Вчера кметът Георги Манолов получил договора си в София.

МБАЛ и ВиК се разбраха за водата, чело на 2-ра.

Телефонен тормоз за неплатени данъци, водещо на 3-та. Данъчните ще звънят по телефона на 30 000 души заради неплатени в срок налози.

Измениха закона, глобите стават по-солени, заглавие на рибарската 4 страница на Щерю Щерев. Глобата за риболов без билет от 50 лева става 200. Останалите санкции също са увеличени.

„Хеброс” бутна 5 гола на „Хасково”, акцент от спортната страница. Контролата в Харманли завърши пет на нула за домакините.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини