Посрещнаха олимпийката Милка Манева с „тортени” щанги в родния Смолян

С уникална торта, представляваща щанги в цветовете на националното знаме, посрещнаха в родния Смолян Милка Манева, която стана пета на Олимпиадата в Лондон.

Сладкото изкушение беше специално поръчано от съветниците на ГЕРБ от местния парламент, в който съветник е родопската спортистка.

Милка пък подари на кмета на община Смолян Николай Мелемов плакет, с форма на медал, на който е изписано участието й на игрите британската столица.

Мелемов поздрави тежкоатлетката с блестящото й представяне на най-престижното спортно състезание и обяви, че тя е извършила подвиг.

Градоначалникът допълни, че общината ще продължи да подпомага развитието на спорта и се ангажира с допълнителна финансова помощ за Клуба по вдигане на тежести в Смолян.

”Много сме горди с Милка, а направеното от нея, ще бъде пример за подрастващото поколение. Тя представи много добре Смолян и България”, заяви Мелемов.

Смолян е единственият град в България, който е изпращал 3-ма олимпийци на състезание по вдигане на тежести -Даниела Керкелова, Величко Чолаков и Милка Манева.

Дългогодишният деятел на спорта в града Васил Игнатов направи личен подарък на щангистката със своя изящна  авторска интарзия.

Личният треньор на олимпийската ни състезателка Костадин Грозданов благодари на кмета Николай Мелемов и коментира, че той е бил единственият управник, помогнал на Клуба по вдигане на тежести.

”Ние направихме подвиг, наречен „Милка”, такива таланти трябва да се уважават и да им се помага”, заяви Грозданов.

Милка Манева също благодари на ръководството на общината за оказаната помощ, както и на всички смолянчани, които са я подкрепели по време на състезанието.

„Ако имам сили отново ще се състезавам на олимпиада, но 4 години са много време, за да се каже от сега”, но категорично заяви, че ще продължи да тренира и ще се готви за Европейското първенство.

Милка сподели, че впечатлена от добрата организация в олимпийското село. Това обаче, което ще помни цял живот  е 8 хилядната публиката аплодирала най-добрите състезатели в света.

Милка Манева стана пета на олимпийските игри в Лондон, макар че завоюва призовото място в категория до 63 кг. на турнира по вдигане на тежести за жени с резултат 233 кг. в двубоя. Само три килограма разделиха състезателката на смолянския клуб по вдигане на тежести от почетната олимпийска стълбичка. Тя завърши със 102 кг. в изхвърлянето и със 131 кг. в изтласкването.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини