На 18 ноември - ден за възпоменание на жертвите на катастрофи

През последните три години от 2009 до 2011г. в Смолянска област 9 души са загинали, а други 309 са ранени при 230 тежки пътнотранспортни произшествия. От тях децата и младежите до 24 годишна възраст – 2 убити и 106 ранени.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец  ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия.

Нека на тази дата да запалим свещ и почетем паметта на хилядите загинали по пътищата на страната ни при пътно-транспортни злополуки и да се помолим за по-малко пострадали и жертви, призова шефът на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев.

Тази година календарният ден за възпоменание е 18 ноември.

От началото на 2012 г. година до настоящия момент в нашата област са станали 54 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са убити шестима и са ранени 71 души.  От тях деца и младежи до 24 годишна възраст – 2 убити и 23 ранени.

Това не е прсто статистика, а загубени човешки животи и почернени съдби. Нарушавайки правилата за движение създаваме заплаха за здравето и живота на хората.

Да бъдем разумни, да бъдем отговорни, да мислим и за другите,призовава комисар Хаджихристев.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини