ПСЖ удържа Валенсия и е на четвъртфинал в Шампионската лига

В мач-реванш от осминафиналната фаза на Шампионската лига отборът на "Пари Сен Жермен" успя да изтръгне равенство 1:1 срещу "Валенсия" на "Парк Де Пренс" и с общ резултат 3:2 се класира на четвъртфинал в турнира - за пръв път от 18 години насам.

Първото полувреме премина сравнително скучно, като „Валенсия” владееше повече инициативата, но така и не успяваше да създаде чисто голово положение. Испанците атакуваха и тестваха френската защита предимно с центрирания, които бяха обирани от високите Тиаго Силва и Алекс.

Пред вратата на „Валенсия” положения почти нямаше и ясно си личеше липсата на Златан Ибрахимович, който получи червен картон в първата среща. Хавиер Пасторе и Езекил Лавеци не направиха нищо интересно, а бразилският талант Лукас Моура все едно не беше на терена.

Второто полувреме донесе промяната - в 55-тата минута на срещата нещата за франзуците станаха много неприятни. Тогава Жонас успя да си осигури добра позиция за стрелба пред наказателното поле след лек рикошет и с мощен шут в близкия ъгъл преодоля Салваторе Сиригу – 0:1.

Голът стресна ПСЖ и Карло Анчелоти веднага вкара още един нападател – Гамейро. И в 66-тата минута резултатът стана 1:1 – Гамейро се измъкна при бърза контраатака, дошла след грешка на Дани Парехо, премина през двама защитници с малко късмет и изведе Лавеци сам срещу Гуайта. Ударът на аржентинеца беше отразен, но топката пак отиде в Лавеци и той я довкара с бедро, изравнявайки резултата.

След изравнителното попадение "Валенсия" се хвърли напред - на испанците им трябваше задължително гол, но те подходиха твърде наивно, сипейки непрекъснато топката в наказателното поле на французите, където скалите Тиаго Силва и Алекс с лекота обираха всяко центиране. Логично по този начин нямаше как да се стигне до гол и "Валенсия" така и не създаде реално положение, за да вкара срещата поне в продължения.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини