Отец Никола: Нека най-продавана книга в „Приятели“ да не е „Моята борба“

Приятели разрязват празничната торта

„Пожелавам успех на „Приятели“ и нека най-продаваната книга в Хасково да не е тази, която се харчи най-много в момента в България“, каза след освещаването на новата книжарница в центъра отец Никола. Тази сутрин свещеникът с изумление прочел, че най-продаваната книга в момента в страната била „Моята борба“ на Адолф Хитлер.

На днешното тържество по откриването на новата книжарница, която се намира на площад „Атлантически“, точно до строящия се часовник, присъстваха собствениците на веригата, много приятели. Събитието бе почетено и от заместник-кмета Минко Ангелов, секретарят на общината Атанас Димитров, шефът на дирекцията по култура и образование Васил Несторов.

Това е 14-ата поред книжарница от веригата. Книжни магазини „Приятели“ вече има във Варна, Стара Загора, Сливен, Плевен, Свищов, Велико Търново.

„Приемаме работата си не само като бизнес, но и като мисия. Гордеем се, че в някои от градовете, предимно в Северна България, като Монтана, Лом, Козлодуй, открихме единствените книжарници там. В Хасково досега също нямаше голяма книжарница“, каза за Haskovo.net Стефка Ангелова, съдружник в „Приятели“.

Тя допълни, че възнамеряват да обогатят културния живот в града. Една от първите им инициативи, през април, ще е за детски рисунки. Амбициозните собственици, които освен това са и издатели, смятат да канят в книжарницата в Хасково писатели за срещи с хората.

Тодор Кръшков

Отец Никола освети новата книжарница и й пожела успех
В книжарницата има обособен и детски кът
Заместник-кметът Минко Ангелов лисна менчето, да върви като по вода на новата книжарница
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини