16-годишен потроши баща си и 5 годишно дете в катастрофи

Потрошеният татко Асен не се сърдеше на сина си

9-класник от хасковска гимназия, предизвика 2 поредни катастрофи, в които първо  потроши собственият си баща, а после и 5 годишно момченце от село Узунджово. 16 годишният Ангел Асенов в момента е в полицията където му снемат обяснения. Баща му пък е в отделението по неврохирургия в МБАЛ Хасково с временна опасност за живота. Още по-тежко е състоянието на малкия Кирил, който е със счупен крак, ребро и контузия на бял дроб. Лекарите констатират и кръвоизлив в белите дробове, който застрашава живота на мъника. 

Инцидентите са станали вчера в и около село Узунджово. Около 12 часа по обяд, бащата Асен Борисов подкарва своя Голф 2-ка по посока на село Нова Надежда. С него пътува и 16 годишния Ангел. Двамата отивали за дърва, каза за Haskovo.net самия Асен. По едно време малкия почнал да се моли на таткото да покара малко. 37-годишният мъж склонил, още повече че участъка от пътя бил прав и нямало почти никакъв трафик. Именно на правото обаче момчето изгубило контрол и возилото се преобърнало няколко пъти. Според таткото-спукали гума. Карали с „не повече от 90 км/ч“. За катастрофата не било съобщено в полицията въпреки че бащата е бил сериозно пострадал. Техен приятел откарал катастрофиралия автомобил в Узунджово и повикал линейка за Асен. Докато баща му се освестявал в болницата, Ангел отново решил да подкара колата. При тръгване на заден ход обаче удря 5 годишния Кирчо. 

Фамилия Асенови се ползва с добро име в село Узунджово, обясни кметът Димитър Ничев. Миналата година Асен и Ангел били на гурбет в Гърция и завъртели някой лев. Не се занимавали с кражби, не се забърквали в проблеми. Малкият не пиел, пушел и бил добър ученик, нахвали го баща му. Родителят обаче още не знаеше за втория инцидент и пострадалото дете.

По случая е образувано досъдебно производство.

Г.Христов

Майката на Ангел пък дошла да си го забере от полицията. Момчето било най-голямото от 3-е и деца
Неврохирургът д-р Попов бе оптимист за бъдещето на пациента
От доброто старо време: Домът на Асен в Узунджово по време на Банго Васил на 13.01. 2009 г. Крайният вляво е Ангел
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини