Дете се чувства виновно, че е ударено от кола на пешеходна пътека

Камелия Делчева се възстановява бързо

13-годишната Камелия, която бе блъсната от Мерцедес на пешеходна пътека, прояви свръхкритичност към себе си и заяви че не е видяла колата докато притичвала през булеварда за да иде при майка си. Вчера около 14 часа на главния път в Харманли, момичето бе пометено от засилена кола на пешеходна пътека. От удара седмокласничката в местната гимназия „Неофит Рилски“ е с мозъчно сътресение и натъртено дясно рамо. До нея неотлъчно бе майка и. Нейната реакция бе още по интересна-да там имало пешеходна пътека, но „те май вече не важели“. Законът обаче е изричен, че в тази ситуация предимство има пешеходеца, независимо дали бяга или ходи по пътеката. 

До инцидента се стигнало след като момичето се връщало от близкия хранителен магазин, за да върне рестото на майка си след направените покупки. Жената била на работа в местна обувна фабрика и не можела да излезе в работно време. Бързаща да изпълни заръката и да се наслади на свободното си време, Камелия пробягала през булеварда, но за зла участ точно пред бронята на мерцедеса. 

33-годишният му шофьор се оказал познат на семейството и незабавно спрял за да окаже първа помощ на момичето. Днес той дошъл на свиждане в хасковската болница. Новините за него и Камелия са добри, на детето предстои изписване. 

Шофьорът обаче категорично е виновен за инцидента. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини