В Смолян откриха нов клуб за изучаване на фолклорни танци

Ръководителите на новия клуб "Фолк ритъм" - Мирослав Кайджиев и Валентина Чолакова, канят всички мераклии да се учат на народни танци

Нов клуб за български народни танци отвори врати в Смолян. Той носи името  „Фолк ритъм“ и се намира на партерния етаж на жилищния блок срещу входа на „Родопска тъкан“ в квартал Райково /бившия мебелен магазин/.

Клубът щe се ръководи от Мирослав Кайджиев и Валентина Чолакова, които споделиха, че идеята им цели повече хора да се забавляват и да преборят стреса с музика и ритъм.

„Българското народно хоро е най-добрия начин за разпускане, защото дава тонус и вдъхновение. В клуба начинаещите ще могат да научат стъпките на хората. Хората не бива да се притесняват, основното ще бъде забавлението, а обучението ще идва от само себе си“, заяви Мирослав, който се занимава с народни танци от 18 години. Завършил е Музикалната академия в Пловдив, специалност „Българска народна хореография“, а професионално е танцувал в „Етно ритъм“ – Пловдив.

За сега уроците по танци в новооткрития клуб ще бъдат ще бъдат в понеделник и петък от 18 часа.

В Родопите разтоварването с народни танци след делничния ден става все по-популярно, както танцьорите са не само жени, но и все повече мъже.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини