С прегледи и молебен здравната инспекция в Смолян ще отбележи 7 април

С редица инициативи РЗИ в областния град ще отбележи 7 април – Световен ден на здравето и професионалния празник на работещите в здравеопазването, който в България се чества от 1964 г.

На 29 март (петък) в кабинет № 9 ет.2 на РЗИ - Смолян се организира изследване на костна плътност.  На цена от 10 лв. Ще се извърши диагностика за остеопороза чрез компютърен ултразвуков скенер  и консултация с ревматолог д-р Иван Горанов.

На 30 март (събота) в „Пампорово" ще се проведе открит урок по безопасност в планината за учениците от клуб „Здрави и щастливи” при РЗИ – Смолян.

4 и 5 април 2013 година ( четвъртък и петък) отново в кабинет № 9 ет.2 на РЗИ – Смолян, ще се извършват Ехографски прегледи на млечна жлеза от д-р Младен Младенов. Той е  акушер – гинеколог и мамолог в АГ болница „Света София”. Прегледът включва консултация, палпация и ултразвукова диагностика. Методът е безболезнен и отнема само няколко минути. Препоръчва се при нужда от често проследяване на млечната жлеза, тъй като е по-щадящ метод от мамографията/рентген на млечната жлеза/. Цената на изследването е 10 лв.

В деня на празника 7 април ( неделя) от 10,30 часа в храм „Свети Висарион Смолянски” ще се отслужи Молебен за здраве.

Последната инициатива е планирана за 9 април от 17,30 часа  във фоайето на РДТ в Смолян. Под надслов „С грижа за здравето” –ще се изнесе беседа за популяризиране на профилактиката чрез ваксиниране и отбелязване на Европейската имунизационна седмица.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини