Капон реди силна листа в Смолян - с млади, предприемчиви и активни родопчани

Председателят на ЕНП Мария Капон:"Време е за смелост"

За пръв път ЕНП се явява самостоятелно на избори, а листите по региони в страната са от хора с ясна и активно изразена гражданска позиция. Това съобщи за „Смолян БГ вести” председателят на Единната Народна Партия /ЕНП/ Мария Капон и допълни, че смолянската листа ще бъде от 4 кандидат-депутати, колкото е броят на мандатите за региона на Смолян.

„Вече имаме яснота за личностите, които ще влезнат в листата, не залагаме единствено на хора, които членуват в ЕНП, а търсим експерти, изявени личности, които в годините са изразявали активно своята гражданска позиция по различен проблем на обществото ни”, обясни Капон.

Единната народна партия отива на избори самостоятелно за пръв път. Капон определя решението като „адекватно”, защото:

„ ЕНП няма в редиците си лица, които са управлявали през последните 23 години, няма негативите на прехода, а обратно – дала е място на млади, интелигентни дясно мислещи хора, които искат да започнат на чисто. Протестът, който се изля по улиците и дълго беше „стискан между зъбите“, потърси точно такива хора – нови, почтени и грамотни”, обясни председателят на ЕНП.

За успеха на политическата формация, се залага именно на това, че листите на партията в цялата страна са съставени от хора, харесвани в своята общност заради професионална квалификация и човешките им качества.

До дни ЕНП ще обяви и програмата, за която ще работи, като акцент в икономическата й част е всеки един човек, да бъде защитен от монопола и корпоративните интереси, защото: „ Ние всички сме граждани на България, а не марсианци”, коментира Капон.

„Убедени сме, че е време за смелост, защото когато страната е в тежко положение, се изисква гръбнак, за да може човек да носи отговорност, а не да се вайка от сутрин до вечер колко е тежко положението. От нас хората ще получат само работа, работа, работа”.

Затова и мотото на кампанията ще бъде: ”За силна икономика срещу бедността” и „Време е за смелост”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини