Байерн Мюхнен взе 23 шампионска титла в Германия

Отборът на "Байерн Мюнхен" грабна 23-ата си титла на Германия, след като спечели днешното гостуване на Айнтрахт Франкфурт с 1:0 и по този начин вече има преднина от 20 точки пред втория Борусия Дортмунд шест кръга преди края на сезона, предаде БГНЕС.

Баварците, които разбиха в миналия кръг Хамбургер на своя стадион, имаха шанса да станат предварително шампиони, ако бяха спечели днешното гостуване на "орлите", така че те се възползваха от това и се върнаха на върха след двугодишна пауза. Мачът обаче не започна добре за гостуващия тим, след като Давид Алаба пропусна дузпа в 27-ата минута, нацелвайки гредата на вратата на Ока Николов. Технично в 52-ата минута обаче се разписа Бастиан Швайнщайгер и минималната победа бе достатъчна за "Байерн" да стане заслужено новият шампион на Германия за сезон 2012/2013 година.

Досегашният шампион "Борусия Дортмунд" отново победи трудно, този път с 4:2 при домакинството на "Аугсбург", но няма вече как да стигне отбора на Юп Хайнкес до края на сезона. "Байерн Мюнхен" от днес има 23 титли на Германия, а освен това е и с 15 Купи на страната.

Останалите резултати от Германия:

Байер Леверкузен – Волфсбург 1:1 

Айнтрахт Франкфурт – Байерн Мюнхен 0:1

Борусия Мьонхенгладбах – Гройтер Фюрт 1:0

Вердер Бремен – Шалке 04 0:2

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини