ГЕРБ и БСП се надцакват предизборно със затворената болница в Девин

Въпреки всички обещания, масови протести и гражданско недоволство, болница в Девин няма и до днес.

Нито пък 1 млн.лв. за възстановяването й, обещани от бившия финансов министър Симеон Дянков.

Старата лечебница беше затворена заради огромни дългове през юни 2011г.

Изборите обаче пак са на дневен ред и макар че родопчани от Доспат, Борино и Девин продължават да пътуват минимум по 100 км. за обикновено изследване до Смолян и обратно, основните конкуренти за парламента в Смолянско, се хванаха като удавник за сламка точно за затворената болница.

Преди дни кметът на община Доспат Антим Пържанов обяви, че е готов да предостави сграда в Доспат, която да се ремонтира с общински пари и да заработи като лечебница.

От БСП обаче скочиха, че това са предизборни лъжи и манипулации, които са подигравка със здравето и живота на хората. „Учуден съм, че вместо ликвидаторът на болницата в Девин- д-р Даниела Дариткова, която в момента води листата на ГЕРБ, двамата й съпартийци предлагат нещо, което  практически няма как да се случи в обозримо бъдеще”, заяви червеният кандидат от Девин Николай Мартинов.

Според него по логиката на ГЕРБ болничен филиал може да се разкрие в почти всяко родопско село и определи предложението на доспатския кмет като „партийно поръчение”.

„Явно д-р Събев, който е трети в листата на ГЕРБ ще обикаля и ще обещава болници навсякъде, където мине, тъй като има опит да е управител”, коментира още Мартинов, с аргумента, че към момента д-р Събев е ръководител на хосписа в Мадан, ДКЦ – Смолян, зам. - управител на МБАЛ- Смолян, както и на съществуващото само на хартия дъщерно дружество, което трябваше да направи филиала на смолянската болница в Девин.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини