Академик Марков представя юбилеен сборника за 100 години Балканска война в Смолян

Община Смолян и Регионален исторически музей „Стою Шишков“ организират представяне на сборника "100 ГОДИНИ БАЛКАНСКА ВОЙНА - 100 ГОДИНИ СВОБОДА ЗА РОДОПИТЕ  1912-2012" пред смолянската общественост. Сборникът включва студии и доклади от Националната научна конференция, посветена на юбилея от освобождението на Родопите, провела се в Смолян от 15 до 17 октомври 2012 година под  научното ръководство  на акад. Георги Марков. Изданието включва 28 научни разработки от 32 автори, с резюмета на английски език.

Смолянчани ще могат да чуят позицията на акад. Георги Марков, който ще участва в представянето на сборника  на 16 април, вторник,  2013 година, от 17,30 часа в сесийната зала на община Смолян.

„Предлаганият на българската общественост сборник с приносите от  Националната научна конференция в Смолян трябва да бъде разлистен с увереността, че 100 години след освобождението на Родопите е възможно да се открият нови факти и да се осмисли по нов начин това славно разделно събитие в новата българска история. Разбира се, разискванията по отделни въпроси ще продължат, смята акад.Георги Марков.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини