311 деца забраниха цигарите на родителите си

Малкият Георги Христов получава първа награда при 8-11 годишните

311 малки участници в международният конкурс за детска рисунка, „подсказаха“ на родителите, че е време да изхвърлят цигарите от живота. Идеята на кампанията е малкото поколение да даде пример на голямот, за живот без тютюнев дим. Примерът бе доста категоричен-на една от рисунките два бухала гонят полусмачкана цигара със злокобното „вън от нашия свят“. На друга пък, горките фасове са подгонени от полицаи с пистолети. Слава богу, родителите пушачи още не ги гонят с пистолети, само на терасата. 

Конкурсът на регионално ниво се организира от хасковската Здравна инспекция за 17-ти пореде път. Всички 311 рисунки заминават за националния кръг в София на 8-ми май. Победителят там получава безплатна екскурзия до Рим, организирана от партньорската Асоциация за борба с рака. Детските рисунки от България пък се съревновават с тези от други страни. В конкурса участват малчугани от 5 до 11 год възраст.

Днес Инспекцията награди победителите в две възрастови групи-до 7 години и от 8 до 11. На първо място при малките бе отличена креативността на Екатерина Радева от ЦДГ №3, втора е Анета Орлова от ЦДГ №10, трета Даная Делчева от ОДЗ №22. При учениците първи е възпитаникът на ОУ „Иван Рилски“ Георги Христов, втори е Мирослав Николов от ОУ„Христо Смирненски“, трети е Николай Николов от СОУ „Васил Левски“. Журито раздаде и две поощрителни награди - на Тиана Заркова и Виктория Петрова. Дечицата получиха грамоти и детски игри.

Г.Христов

Екатерина Радева короняса своята ЦДГ 3
Иван Николов от "Смиреннски"
Анета Орлова от ЦДГ 10
Николай Николов от "Левски"
Даная Делчева от ОДЗ 22
Горди мами запечатват мига за поколенията
Рисунките на Малчуганите заминават за София
"Горе ръцете"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини