Стойнев : Други избори няма да има

„ Други избори няма да има!“, категорично заяви на брифинг водачът на листата на Коалиция за България за 29 МИР Драгомир Стойнев.

По думите му спешно трябва да се сформира ново правителство, което да не е политическо, а да е съставено от експерти на база програма.

Той обяви, че е доволен от резултатите от изборите в Хасковски регион, от който Коалиция за България вади рекорден брой -трима депутати за следващото народно събрание.

Макар и с практическа загубата той коментира резултата като победа, тъй като БСП е единствената партия в региона, която само за месец е успяла дотоклова да реализира потенциала си, че от прогнозните 17 % разлика в полза на ГЕРБ при старта на кампанията, сега са на второ място само с 819 гласа.

Освен това червените са вдигнали на областно ниво подкрепата си от предишните парламентарни избори през 2009 година с над 32 %.

Най-много гласове в региона за БСП са дошли от общините Димитровград, Свиленград, Харманли и Тополовград.

Според статистиката, в бригадирското градче спрямо предишните парламентарни избори червените са повишили доверието си с над 122 %, а в пограничния Свиленград с умопомрачаващите 168 %.

Като резултат в национално ниво Хасково се нарежда след червените крепости Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Перник, Плевен, Смолян, Стара Загора и Ямбол.

Според Стойнев успеха на Коалиция за България в Хасково се дължи на позитивната кампания и послания в региона. Като препоръка за посоката, в която трябва да се работи занапред в столетницата е, повече отваряне на партията към хората на местно ниво и с местната власт.

Драгомир Стойнев обави, че подава ръка към депутатите от ГЕРБ и ДПС, с които ще представляват интересите на хасковлии в следващия парламент. „Трябва да оставим политическите интереси на страна, защото най-важната ни задача през следващите 4 години е заедно да работим за развитието на икономическия и социален потенциал на региона.“, каза Стойнев. Той подчерта, че в Хасково е една от най-високите безработици, а доходите на населението са доста под средното за страната.

Стойнев уклончиво коментира мястото за социален министър в бъдещото правителство, за която се спряга и неговото. Той коментира, че няма значение дали ще го наричат „ученик или последовател“ на Емилия Масларова, тя е човекът, който го е въвел в социалната политика, закоето й е благодарен. Стойнев подчерта, че освен солидния наследен опит има свои идеи, които ще реализира, ако му бъде предложен министърски пост.

Освен Стойнев за 24-я парламент от Хасковски регион с червената листа се класират Стефан Танев и Смиляна Нитова. „Тримата няма да бъдем депутати, а народни представители.“, обеща официално Драгомир Стойнев. Той обяви, че съвсем скоро ще премести партийното си членство от Ботевград в някоя от организациите в Хасковски регион.

Смиляна Нитова, която ще смени мястото си на общински съветник в Хасково с депутатската банка, ще бъде заменена в местния парламент от следващия в листата Димитър Шалапатов.

 М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини