Деца омесиха хляб с "А","Б", "В" за 24 май

В навечерието на светлия празник на славянската азбука и култура ученици, родители, настоящи и бивши учители от ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” в Смолян, по необичаен начин свързаха духовното извисяване с толерантност, съпричастност и  добронамереност.

С много старание и детски ентусиазъм те направиха малки хлебни питки, които накичиха с българските А и Б, изписаха с хлебни букви „24 май“, измайсториха слънца и разтворена книга.  Майсторски изработените експонати бяха изложении във фоайето на училището, а изложбата създаде атмосфера на възрожденска духовност, на празничност и уют.

Инициативата в навечерието на 24 май е финалът на проект „Заедно по пътя към знанието и умението“ за подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности“. Проектът е финансиран с европейски средства,  а ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, в партньорството с Община Смолян и съвместно с Ресурсен център – Смолян, реализира в продължение на 18 месеца.

Дейностите извършени по проекта, дадоха възможност на всички деца да спортуват, да се изявяват в областта на изкуството, да усвоят полезни умения.

Основната идея е формирането на  толерантно отношение и уважение към уникалността на всеки човек, без оглед на физически и умствени особенности.

До момента при реализирането на проекта е осигурена целогодишна спортно-състезателна дейност на ученици със СОП в секции футбол, баскетбол и тенис на маса.

Създадена е атмосфера, в която индивидуалността на всеки ученик се приема, и условия, които да удовлетворяват особените потребности на всяко дете, така че не то да се приспособява към средата, в която живее, а средата да се промени спрямо неговите потребности.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини