Кръстанов пое властта, Фурлански му пожела "пълноценен екип"

Символично предаване на властта-от временния на назначения губернатор

Новият областен управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов встъпи официално в длъжност. На церемония в Областна администрация новият областен управител получи официално ключът за управление от временно-изпълняващия длъжността инж. Чавдар Фурлански.

На събитието присъстваха депутатът от Коалиция за България Дора Янкова, колегата й от „Атака” Димитър Аврамов, директорът на Областна дирекция МВР комисар Кирил Хаджихристев, общински съветници, общественици и др. На церемонията обаче не бяха поканени по-голямата част от служителите в областна администрация.

 „Искам да ви пожелая да работите в синхрон и разбирателство с вашия екип, за да се реализират целите, които сте си ги поставили. За съжаление ние не успяхме да работим като пълноценен екип”, заяви Фурлански и посъветва инж. Димитър Кръстанов да не дели общините политически, а да работи с всички кметове, както и да не дели хората по вяра, етническа принадлежност и социален статус.

Новият губернатор обяви, че до края на седмицата се очаква премиерът Пламен Орешарски да назначи и зам.-областните управител, а за длъжността „Главен секретар” на администрацията ще се обяви конкурс съгласно изискванията на Закона за държавния служител.

Пред журналисти новият областен управител посочи, че основен приоритет в работата му ще бъде подобряване качеството на живот.

„Ще направим всичко възможно за повишаване на доходите, създаване на нови работни места, решаване на социалните проблеми и  демографската криза”, заяви инж. Кръстанов и допълни,че ще работи в синхрон с кметовете, депутатите от региона и Министерски съвет за привличане на инвеститори.

„Преодоляване на социалния срив, повишаване на жизнения стандарт ще са приоритетите ми”, обобщи той, но призова за политическо търпение.

 „Областният управител не формира и не води собствена политика, а се ръководи от политиката на правителството”, отбеляза още инж. Кръстанов и добави, че в тази връзка ще следва стриктно програмата за развитие и стабилност на премиера Орешарски.

На въпроса дали предстоят кадрови промени на партиен принцип и уволнения от администрацията, той увери, че това няма да се случи и политическа чистка няма да има, а в структурата не се предвижда коренна промяна. Депутат Янкова обаче вметна, че служителите, които не приемат политиката на кабинета Орешарски или са правили нарушения, е по-добре сами да напуснат.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини