Родопски младежи покориха Кишпещ с гайда и „Аз съм българче”

Двайсет деца от община Смолян обраха медалите в спортните игри и покориха унгарската публика с „Аз съм българче”, сценична възстановка на мита за Орфей и Евридика и богата културна програма.

Те  участваха в 10 дневно посещение по проект „Младежки обмен” на побратимената на Смолян община Кишпещ, заедно с връстници от Турция, Хърватска и Полша. Освен обиколка из великолепната Будапеща, родопските младежи спечелиха и призовите места на спортните игри по футбол, волейбол и тенис на маса. Отборите на момичетата грабнали среброто за футбола и тенис на маса, а младежите завоювали третото място. С три медала се е окичил  при индивидуалното класиране Анастас Цветков.

Културната програма на всяка от групите включвала презентация на държавата,града и традициите. Община Смолян е показана на чуждите домакини и гости в кратък филм, а след него и родопски песни, изпълнени от тях. Уникалната ни гайда вдигнала всички на крак, а на правото хоро са се хванали всички, като най-бързо схванали стъпките младежите от  Хърватия и Турция.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини