Ликвидатор на общинска фирма – година на заплата за нищо

Пазарът е в ликвидация от една година

В продължение на една година – от 1 юли 2012 година до 30 юни 2013 година ликвидаторът на „Общински стоков пазар“ Митко Рудев е бил на заплата от 500 лв., но не правил нищо. Това се констатира в докладна записка от председателя на ОбС Хасково Иван Иванов. С нея се предлага досегашният ликвидатор да се замени с нов – д-р Кирилка Чолакова, която да взема същата заплата.

Решението за откриване на процедура по ликвидация на общинската фирма е от 22 юни 2012 година. Със същото решение ОбС Хасково е утвърдил Митко Рудев за ликвидатор с месечна заплата 500 лв. Той е трябвало да извади удостоверения от НАП, после да регистрира ликвидацията на дружеството в агенцията по вписванията. Нищо от това обаче не е направено. Дори самият Митко Рудев не е вписан като ликвидатор.

При откриването на ликвидацията на 1 юли 2012 година всички сделки на дружеството са били приключени, не е имало несъбрани вземания, нито неразплатени задължения. На практика за една година Митко Рудев не е извършил никакви действия като ликвидатор, пише още в докладната записка. В проекта за решение е определен нов срок за извършване на ликвидацията до 30 април 2014 година.

Предложението на ОбС шефа ще се гласува в петък следващата седмица.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини