Неделино на воден режим, има опасност от епидемия

 От седмица Неделино е на воден режим и градът е пред епидемия. Това заяви кметът на общината Стоян Беширов. Реката в града почти е пресъхнала и в коритото текат само обратните води.

„Неделино няма канализация и пречиствателна станция, носи се и силна миризма. Дано господ ни помогне да завали дъжд, защото става много страшно”, каза Беширов. От една седмица положението в родопския град вече е нетърпимо, водата не достига, а водохранилищата са празни. Според Беширов няма начин да се кара вода с водоноски, защото в района вече няма водни запаси. Водата в града се пуска за по няколко часа само за битови нужди, а нарочна заповед забранява поливането.

Кметът на Неделино е категоричен, че за първа година положението е толкова тежко. Водните количества във вододайната зона в село Крайна са намалели, другите извори са почти пресъхнали, заради липса на дъжд повече от месец.

Кметът на Неделино отбеляза, че отдавна е трябвало да се изготвят проекти за канализация и пречиствателна станция, но сега вече е късно и трябва да се бият дълбоки сондажи, за да се търсят водни запаси.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини