Момче живее 24 години със сърце в стомаха

Мъж, живее цял живот със сърце, стърчащо от стомаха му, предава Дейли мейл, цитиран от "24 часа". 24-годишният Хуанг Ронгминг наскоро е претърпял хирургична намеса за коригиране на сърдечния му дефект, с цел то да се премести до гръдния му кош.

Той е живял с това  рядко заболяване в продължение на 24 години, докато един лекар не му казва, че състоянието му бързо се влошава и  се нуждае от спешна операция.

Вроденият му родилен проблем е изключително рядък и се случва само на пет от милоион бебета. Повечето от тях умират след раждането. 

Изследванията, които са му направили показвали, че състоянието на младия мъж бързо се влошава и се препоръчва незабавна операция на стойност 200 000 юана (около $33 000).

Първоначално мъжът не е могъл да си позволи операцията, но след като е отразен в медийте, това е станало възможно. "Това е сбъдната мечта. Вече мога да водя нормален живот като всички останали", казва той.

Заради състоянието му той трябвало да прекара по-голямата част от живота си на легло. Родителите му споделят, че са били много загрижени за него и не са му позволявали да играе с други деца, от страх да не умре.

Операцията на Хуанг Ронгминг е продължила повече от 10 часа и е напълно успешна. Корема му сега е плосък и дефектът е оправен.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини