Екшън- стрелба и нож на пътя заради изпреварване

Пътят от към девинското село Михалково е предизвикателство за шофьорите с множество завои и тесноти

Скандалът между шофьор на товарен камион  „Волво” и джип „Порше Кайен”, прераснал в стрелба на пътя между Девин и село Михалково.

39 годишният Б.Б. от Стара Загора пътувал със луксозното возило заедно със семейството си и 8 годишната си дъщеричка, и в продължение на километри се опитвал да изпревари камиона по тесния планински път с множество завои. 

Шофьорът на товарната кола- Ш.В от Пловдив обаче, в продължение на километри упорито не давал път, а когато най-сетне джипът успял да го задмине, пловдивчанинът хвърлил куп заплахи през прозореца.

Шофьорите си разменили остри реплики, а вбесеният старозагорец го   пресрещнал малко след това на чешма край пътя, за да се разберат.

Още със слизането обаче мъжът от камиона тръгнал с изваден нож, бълвайки яки заплахи и закани към мъжа, а жената и детето били в колата.

За да предотврати клането Б. Б. извадил пистолета „Глок” 9х19 и стрелял веднъж с антишокови патрони. По-късно полицията е иззела оръжието от старозагореца- което се оказало законно притежавано.

45 годишният В.Ш. от Пловдив, сам подал сигнал на 112 около 14 часа в петък.

На място чу била оказана медицинска помощ и макар по тялото да имало наранявания от сачми, пострадалият отказал да постъпи в местна болница. По-късно обаче отишъл в лечебно заведение в Пловдив, за да извадят сачмите от изстрела, но без сериозни наранявания..

Стрелецът Б. Б. е задържан за 24 часа в девинската полиция и освободен в събота.

Агресивният пловдивчанин обаче се оказал с криминално досие и присъда за кражба и е стар познайник на полицията заради хулиганско поведение.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини