Умуват за глоба от 50 лева, ако храниш бездомни животни

Общественото обсъждане на 3 октомври от 17,30 часа в Сесийната зала на община Смолян, ще изнесе мнението на гражданството за отглеждането на домашни любимци, животни и птици

Заради зачестилите сигнали и оплаквания местнвата администрация ще предложи на обществеността промени в наредбата, с които ще се въведат драстични забрани и санкции.

Най-многобройни са жалбите за купчини оборска тор в близост до жилищни сгради, кокошкарници край реките и кучешки глутници, привлечени от жалостиви хора, отсяващи им храна край блоковете.

Ще се предложат на гласуване забрана за отглеждане на животни в първа и втора зона на града, а в другите градски зони да се стопира строенето на курници около реките и водохранилищата , както и на всякакви временни обекти за подобнпи цели.

Наредбата ще забрани отглеждането на селскостопански животни на разстояние по-малко от 6 метра от жилищни сгради, както и замърсяването на почвата с оборска тор и животински  изпражнения.

 За да се намали популацията на бездомните четириноги, специалистите предлагат пък глоба от  50 лева за всеки, който храни уличните животни.


Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини