Д-р Даниела Дариткова: Пушенето е вредно за нацията -като това управление

Смолянският депутат от ГЕРБ д-р Дариткова нарече "смешна" идеята за икономическо съживяване на държавата чрез сваляне на забраната за пушене на обществени места

„Национално отговорна политика се прави с дългосрочна визия, не с поглед към последните предизборни обещания или към лобистки поправки. Тютюнопушенето е вредно за здравето и бъдещето на нацията, както е вредно и това управление”, заяви депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването „Референдум” на БНТ.

Депутатът от Смолян и бивш шеф на Здравната комисия в предишния парламент риторично попита-  кога БСП са искрени в намеренията си да се погрижат за здравето на нацията - когато предишното правителство на Сергей Станишев прие законопроект с отложена дата за въвеждане на тотална забрана за пушене, или сега, когато дава заявка за тотална отмяна, която не е оформена в законодателен документ.

„Може да кандидатстваме за някоя международна награда: "Дайте да накараме нацията да пуши, за да може да се потребяват повече цигари, после повече лекарства! Така ще съживим и фармацевтичния бизнес".

Д-р Дариткова обяви, че иска да види Сергей Станишев как ще отиде да обясни, че свалят забраната за пушене на комисаря по здравеопазване в Европейската комисия, след като той категорично заяви, че не подкрепя идеята.

„Тук темата е Законът за здравето, а не икономическите закони” и допълни, че идеята за икономическо съживяване на България, чрез развитието на ресторантьорския бизнес е просто смешна.

СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини