Отрязаха помощите за отопление на 439 семейства в димитровградско

Молби за помощи за отопление се приемат до 31 октомври в дирекция "Социално подпомагане" в Димитровград

1498 са подадените към момента заявления от лица и семейства, че искат помощ от държавата, за да се отопляват през идния зимния сезон.

Приемът на молби стартира в димитровградското Социално подпомагане на 1 юли и продължава до 31 октомври, напомни днес директорът на Социално подполагане Жанета Желева.

От общо подадените молби, одобрени към 10 октомври са 1059 лица и семества, което означава че 439 заявления не са уважени.

Припомняме, че право на такава помощ имат жители на Община Димитровград, чийто средномесецен доход за последната половин година е по-нисък или равен на диференцирания минимален доход за отопление. Той се определя на базата на гарантирания минимален месечен доход, който на този етап е 65 лв.

Желаещите да получат помощ от държавата трябва да имат само едно обитавано жилище, да не са регистрирани като еднолични търговци или собственици на капитал в търговско дружество. Сред другите условия са липсата на движима и недвижима собственост, прехвърляне на собственост и др.

Освен молба-декларация, хората трябва да попадат и документи за доходите през последните шест месеца, както и такива, доказващи здравословното им състояние. При подаване на молбата задължително се посочва вида на ползваното отопление - ток или твърдо гориво. При желание да се поеме отоплението с ел.енергия, се прилага и последната платена фактура.

Размерът на помощта е непроменен от миналата година, тя е 65, 72 лв. месечно или общо 328, 60 ст.Ще се изплаща на два транша - до 31 декември 2013 г. и до 31 януари 2014г. През миналата година целево за отопление на ел. енергия в Общината са подпомогнати 1062 лица и семейства.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини