ГЕРБ -Димитровград: Има "червена метла" във ВиК

Чистка във ВиК- Димитровград

Неправомерни съкращения са направени във ВиК ООД- Димитровград заявяват в декларация, адресирана до медиите от структурата на ГЕРБ от общината.

Само за два дни от дружеството са съкратени четирима души - Димчо Борисов, Янчо Чаушев, Кристиян Христов и Адриана Вълкова, която работи във ВиК от 19 години, пише в декларацията.

Освободените са част от група от 8 души, които са преназначени преди седмица от длъжност „контрольор” на длъжност „инкасатор” с временни трудови договори за един месец.

Тези съкращения са поредното доказателство за „червената политическа метла“, която вилнее през последните няколко месеца из цяла Хасковска област.

Организацията на ГЕРБ Димитровград не приема и категорично се противопоставя на безпрецедентните уволнения и съкращения по политически причини. Всички съкратени ще търсят правата си в съда, е записано в декларацията.

В отговор от ръководството на ВиК заявиха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че информацията не отговаря на истината. Събрани са щатове с цел оптимизиране на работата, заяви управитeлят инж. Камен Николов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини