Къде изчезна облицовката на ЖП подлеза в Димитровград?

От края на лятото облицовката на ЖП подлеза е свалена

Изчезна облицовката на ЖП подлеза на бул."Д.Благоев" в Димитровград, за това сигнализира наш читател, чието име се пази в редакцията.

От края на лятото липсват варовиковите плочки в кремав цвят, които бяха поставени на входовете на подлеза още от изграждането му. Читателят ни дори е на мнение, че част от облицовката вече е поставена по оградите на частни домове.

Още през юли писахме, че започва ремонт на съоръжението, което се ползва ежедневно за придвижване до жилищните квартали от другия край на линиите. Тогава работници сваляха облицовката на тавана, както и ел.връзките, минаващи от там.

В края на лятото строителните дейности в подлеза замряха. Според плановете, реконструкцията там е заложена в самия проект за електрификация на ЖП отсечката Пловдив-Свиленград.

Тя се извършва от фирма "Терна", от където заявиха, че нямат информация за свалените облицовъчни материали и ни насочиха към Общината. От там каза, че ще проверят случая и ще ни информират допълнително.

В подлеза е предвидено нова подова настилка, таван, стени и допълнителни излази към ЖП гарата, освен досега съществуващите. По план трябва да има асансьор за трудно подвижни хора.

Към днешна дата продължават усилените строителни дейности в района на ЖП гара Димитровград, където тече ремонт, свързан с електрификацията на ЖП отческата до Свиленград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Част от свалените плочки се намират на входа на подлеза

Варовиковата облицовка още стои на места в подлеза
Облицовката липсва и вътре
Плочки има от външния край на подлеза

В района на ЖП гарата продължават ремонтните дейности по електрификацията на линията до Свиленград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини