Юрий Ангелов: Апостол Карамитев бе отдаден на това, което прави!

Юрий Ангелов призна, че в младежка възраст Апостол Карамитев е заместил родителите му и му е дал много

Лични спомени за Апостол Карамитев сподели на среща в Димитровград тази вечер актьорът Юрий Ангелов. Той гостува тук в деня, когато се навършват 40 години от смъртта на патрона на димитровградския театър.

Пред отбрана публика бе прожектиран кратък 10-минутен филм, разглеждащ живота на главния герой в "Любимец 13". Чуха се и откъси от интервюта на Карамитев, сред които и последното от есента на 1973 година, когато напуска този свят.

"Апостол Карамитев беше весел човек, изключително отдаден на това, което прави", разказа Юрий Ангелов. Той се върна в годините на втората си среща с българския актьор по време на кандидатстването си в тогавашния ВИТИЗ "Кр.Сарафов". По онова време Ангелов е бил едва 17-годишен. След това попада в класа на Карамитев, където учи 5 години за актьор.

"Запомнил съм от моя учител, че всеки взема от себеподобните си човешко щастие, след това, това което си взел, си длъжен да го върнеш", обобщи филосовски гостът.

Той бе убеден, че духът на Апостол е жив е тук. Ангелов вярвал в това, след като преди време се обърнал към източно учение.

Нашумелият с филма "Седем часа разлика" актьор похвали Димитровград, че тачи спомена за Апостол Карамитев и има кътче, където той придължава да живее. Според Ангелов, дори родният град на "Любимец 13" - Бургас не е намерил начин да възкреси Апостол Карамитев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини