Д-р Даниела Дариткова: Управлението на БСП и ДПС - с една дума – „подмяна“

„Ако трябва да направим определение за това какво се случва с управляващите партии в момента, с техните обещания и с политиката, която реализират, определението ще бъде „подмяна”.  Всички гръмки обещания започват да се пукат като балони, защото нито едно от предизборните обещания не се реализира“. Това заяви пред журналисти в Смолян депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

По думите й всичко, което се случи в сферата на социалната политика, са дребни козметични популистки мерки и то с отложени плащания за бъдещите поколения.

Задълбочава се проблема с безработицата, особено сред младите хора.

 „По данни на ЕВРОСАТ сега имаме 13,2% безработица, а при управлението на ГЕРБ тя беше 12%. Значително е увеличена младежката безработица, въпреки законодателните промени, които уж облекчаваха наемането на млади хора“, коментира депутатът.

Социалистите не се справиха даже с обещанието да либерализират режима за пушене, за което аз съм особено доволна, защото това е европейска мярка, която ще подобри здравеопазването в България”, подчерта д-р Дариткова.

Народният представител засегна и регионалната политика, където една лъжа вече е факт. „Безброй срещи, хиляди обещания от управляващите и в същото време резултатите са такива, че решението за театъра още не е стигнало Министерски съвет, а при вече приет бюджет за годината не виждам от къде ще дойдат средствата за културната институция. Знаем, че бюджетът за годината определя и политиките, които ще се реализират на национално и регионално ниво”, заяви д-р Дариткова.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини