Четиримата партийни лидери се събраха в парламента

Народното събрание започна работа след дългата ваканция със скандал. Събра се кворум, дойдоха лидерите на всички партии, но ГЕРБ отказаха да направят изявление.

Изненадващо от партията на Бойко Борисов не пожелаха да се възползват от правото си първи да излязат с традиционната декларация за всеки нов сезон като най-голямата парламентарнта група.

Затова лидерът на БСП Сергей Станишев излезе на трибуната и представи тяхната декларация.

По-късно Мая Манолова от левицата заяви, че този цирк е науместен.

В отговор Цецка Цачева от ГЕРБ заяви:

"Да, редно е най-голямата ПГ да говори първа, но когато е управляваща партия, няма как да искате от опозицията да ви направи управленската рамка  за годината. Хайде да не си служим с понятия като циркове".

След това се оказа, че от ДПС и "Атака" също няма да излязат с декларации.

Днес се очаква да стане ясно дали Волен Сидеров ще даде имунитета си. По неофициална информация тактиката на  "Атака" да бъде всички депутати от групата да се откажат от защитата си.

Докато депутатите започваха работа, отвън започнаха да се събират протестиращи.

Борисов: Измишльотина е връзка с Първанов

Преди да влезе в парламента Бойко Борисов говори пред журналисти.

„Измишльотини са, че сме стояли зад Първанов, никога не е имало никакви срещи, днес обсъждаме с три листи да се явим”, каза още Борисов.


Но добави, че "максимално ще се концентрираме върху този противник". Той потвърди, че се предвиждат промени в ръководството на ГЕРБ, които ще станат известни на конгреса на партията на 16 февруари.

Бившият премиер каза още, че не очаква да си тръгват депутати от ГЕРБ, "но който иска да си ходи".

Преди един месец ги събрах и им казах – който иска да си отива. От такива като Георги Марков партията не губи. Ще стане тежко, ако един ден аз, Цветанов и Николай Младенов си тръгнем, каквото се случва в БСП. Пожелавам на БСП с двете листи голям успех", добави Борисов. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини