Снайперистите на Майдана действали по заповед на опозицията!? (видео)

Снайперистите, които обстрелваха протестиращите и полицаите в Киев, са наети от лидер на Майдана. Това се чува в запис, разпространен в Youtube, за който се твърди, че е между върховния представител на ЕС по външните работи и политиката за сигурност Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, пише Russia Today.

Министерството на външните работи на Естония потвърждава автентичността на записа, предаде РИА Новости. Разговорът се е състоял на 26 февруари след посещението на Пает в Украйна.

Пает разказва за срещата си с украинска лекарка (Олга Богомолец), която е преглеждала ранените и твърди, че почеркът и куршумите са били едни и същи. В разговора Пает споменава, че има сериозни съмнения, че снайперите, стреляли по хора в Киев, са били наети от лидерите на майдана. Той обяснява, че всички улики, които са му показали, свидетелстват, че и протестиращите, и сътрудниците на правоохранителите органи са убивани от едни и същи снайперисти.

"Това е ужасно, мисля, че ние искаме да се разследва", отговаря Аштън. Пает допълва, че "ако тази история започне да живее свой живот, веднага ще дискредитира новата коалиция".

Според Russia Today записът е качен в интернет от служители на Службата за сигурност на Украйна, лоялни на Виктор Янукович.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини