Мария Канева и Тодор Керемедчиев ще представят Момчиловци на езиково състезание


 Седмокласничката Мария Канева и Тодор Кермедчиев от 5 кл. спечелиха правото да представят училището в  смолянското село Момчиловци  на регионално състезание по  правопис на английски език Spelling Bee.

Мария завоюва първо  място, а Тодор стана неин подгласник в училищния кръг от Четвъртото националното състезание по спелуване /от англ. Spelling - т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език/. 

В надпреварата се включиха  предварително номинирани 10 ученици от 3 до 7 клас, които бяха подготвени от учителя им по английски език Красимир Арсов.
В състава на журито влязоха представител на училищното настоятелство Албена Пеева и директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Елка Такова, която също преподава английски език.

„Състезанието протече емоционално и весело.  Учениците се мотивираха за нови успехи в чуждоезиковото обучение”, коментира Такова.   По думите й целта е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобрят знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.


От 10 до 15 март 2014 г над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, а най-добрите 30 ученици от страната ще мерят сили в националния финал на 10 май 2014г.  в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини