Крути полицейски мерки за опазване на децата през ваканцията

Традиционна полицейска акция “ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!” стартира Областната дирекция на МВР в Смолян. Инициативата ще протече в рамките на месец юни и цели да се ограничат произшествията с деца и младежи през лятната ваканция.

През пролетно-летния сезон на 2013 година на територията, обслужвана от ОД МВР - Смолян при 5 пътно-транспортни произшествия са пострадали 4 деца и юноши, един младеж до 18 години е убит.

През периода на акцията, както и през цялата ваканция, ще се извършва контрол на пътното движение в районите на учебните заведения. В дните на официално закриване на учебната година, ще се включат служители от униформения полицейски състав на пътна и охранителна полиция с правомощия за пътното движение. Полицейските служители ще се намесват при рисково поведение и игри на непълнолетни по платното и в близост до него, с цел предотвратяване на инциденти. На 01 юни – Международния ден на детето, ще се засили контролът по спазване на скоростните режими в населените места, като на оживени кръстовища в пиковите часове от служители на пътна полиция ще се осигури демонстративно безопасно преминаване на пешеходци през пешеходните пътеки.

От началото на 2014 г. до 30.04.2014 г. на територията, обслужвана от ОД МВР - Смолян при ПТП са пострадали 3 деца и юноши до 18 години, които са били пешеходци. От началото на 2014 година до момента няма загинал участник в движението под 18 години, допълват от полицията в Смолян.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини