И четвъртият вот на недоверие не мина

Вотът на недоверието срещу правителството на Пламен Орешарски за провал в енергетиката очаквано не мина. След прегласуване, поискано от вносителите от ГЕРБ, "за" бяха 93 депутати - от ГЕРБ и независими, против 116 - от БСП и ДПС, въздържали се нямаше.

Преди гласуването, при пристигането на министър-председателя и други представители на кабинета, депутатите от ГЕРБ скандираха „Оставка”, а тези от БПС и ДПС ги аплодираха.

След като вотът не мина, от ГЕРБ напуснаха залата. Той беше четвърти от началото на управлението на този кабинет, първите три също бяха отхвърлени.

"Повече не ме питайте за национално съгласие. Тези хора показаха, че властта на всяка цена е много важна", коментира Бойко Борисов.

Пред журналисти в кулоарите той каза, че управляващите са канонизирали Цветан Цветанов с ефективната присъда срещу него за това, че не е разрешил подслушване, защото много пъти такова отказвал и сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев.

По повод реплика от Антон Кутев, че ГЕРБ са шайка престъпници, Борисов отвърна: "Сега след малко завеждаме колективен иск срещу него, да бъде любезен да плаща".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини