Община Чепеларе поема издръжката на Центъра за самотни и инвалиди

Община Чепеларе ще продължи да финансира поне 1 година, създадения по проект Център за услуги в домашна среда , в който помощ получиха 56 души с увреждания. Социалното звено беше финансирано с близо 192 хил.лв. в продължение на 18 месеца и към него са наети 25 безработни лица - 12 домашни помощници, 6 лични асистенти, 6 социални асистенти и 1 управител. За период от 12 месеца персоналът на центъра предостави социални услуги на общо 56 потребители от Чепеларе и 5 кметства в общината - възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания.

Община Чепеларе ще продължи да осигурява финансиране за социални асистенти, които ще полагат грижи за хората с трайни увреждания, които са с ограничения или невъзможност за самообслужване, като част от устойчивостта на социалния проект, който изпълнихме”. Това съобщи кметът на Чепеларе Тодор Бозуков.

Община Чепеларе ще осигури устойчивост на социалното заведение поне една година след приключване на дейностите и одобрение на окончателния доклад по проекта, а услугите ще се предоставят със средства от общинския бюджет.

 СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини