Цялото ръководство на Русия се събира в Крим

Властите в Русия подготвят демонстрация на това, че не се боят от международните санкции заради анексирането на Крим и политиката си в Украйна, като лично направят реклама на "основната си придобивка".

В средата на следващата седмица почти цялото ръководство на страната ще се събере в Крим - президентът, премиерът, министри, почти всички депутати, както и мнозина предприемачи.

Те ще разговарят за проблемите на страната и развитието й, ще изслушат проблемите на новите руски граждани и ще поиграят футбол с децата от лагера "Артек".

На 12 август са насрочени срещи на депутатите с жители на Крим, а главното събитие е планирано за 14 август. Тогава Държавната дума ще се събере в пълния си състав в Ялта за среща с президента Владимир Путин и премиера Дмитрий Медведев, разказва агенция РБК.

Решението да срещата е взето неотдавна и още не е докрай ясен форматът й.

Първоначалната идея е била за среща на Путин с депутатите от управляващата партия "Единна Русия", но тя е била разширена до събиране на всички членове на долната камара на парламента. Преди това ще има "обучаващ семинар" на "Сбербанк", на който всъщност депутатите ще разговарят с ръководителите на вътрешнополитическия блок в Кремъл.

Посещението на народни представители в "Артек" е предшествано от новината, че за възстановяване и развитие на най-известния от времената на СССР детски лагер се отпускат 21 млрд. рубли (почти 435 млн. евро), които ще се рeализират за 4 години.

Две сдружения на бизнеса - "ОПОРА России" и "Деловая Россия", ще проведат лекции на известни предприемачи, ще открият свои представителства и ще участват в дискусия "Руската пролет. Какво следва?".

Политологът Константин Калачев коментира пред РБК, че всичко това се опитва да вдъхне увереност на жителите на Крим, а на гражданите на Русия да се рекламира "основната придобивка" на страната, която не подлежи на обсъждане със Запада и за която властта много работи. "Освен това така ще опитат да привлекат вътрешни инвеститори, защото други няма да има", допълва той.

Колегата му Михаил Виноградов допълва, че "принципни въпроси на такива мероприятия не се решават, но вършат работа като предизборни формати, а всичко това още веднъж ще потвърди привилегированото положение на Крим подобно на Чечения сред руските райони".

Едно от най-новите сравнения, които се правят в руски медии за Крим, е със Северен Кипър - красиво място с много добър потенциал за туризъм и бизнес, но непризнато като република от никого освен от Турция и в което никой чуждестранен предприемач не смее да вложи средства.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини