Кандидат-депутати от партии ДЕСНИТЕ се срещнаха с роми от Филиповци

Кандидатите за народни представители на коалиция от партии ДЕСНИТЕ от 25 МИР – Деница Сачева , Емил Йорданов (зам.председател на "Синьо единство"), Анелия Дудинова (гражданска квота, дизайнер от ромски произход) се срещнаха с роми от столичния квартал Филиповци.
Те представиха пред тях програмата на коалицията и обсъдиха с младите роми възможностите за достъп до образование и работа. "Ние сме първите, които правим кампания „Не продавай гласа си”. Искаме да започнем кампания, която да разясни, че купуването на гласове би продължило мизерията на хората", каза Деница Сачева, водач в 25 МИР София и 29 МИР Хасково.
ДЕСНИТЕ подчертаха, че ограмотяването е ключов елемент към навлизането на пазара на труда, равнопоставеността и интеграцията в обществото. Именно затова от коалицията допълниха, че ще работят за образование на ромите на всички нива чрез програми и законодателни инициативи.
ДЕСНИТЕ раздадоха медицински книги, в помощ на хората в квартала, тетрадки и химикалки по повод предстоящия първи учебен ден.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Ванина Иванова
    0 -1
    22:40, 13 сеп 2014
    Чудесен начин да покажете, че десните не сме някакви прагматици, а имаме сърца, и знаем как чрез образованието могат и малцинствените групи да просперират и работейки над себе си да излезнат от гетата. Приятно съм изненадана от акцията ви и ще дам гласът си за вас ДЕСНИТЕ. Желая ви успех!
  • 2
    Pf
    pffff
    1 -1
    06:02, 14 сеп 2014
    ама я ходи се снимай някаде ..... интеграция на цинагите интегрирайте ги добре но да са като българите примерно не си платя тока спират ме водата не плащам пак ми я спират а магалите ползват всичко на поразия преди дмолят за помощи в социалните грижи си свалят златата по тях и тогава влизат за помощи лично аз съм свидетел не си правете реклама ....
Последни новини