Рози „цъфнаха“ в улични дупки в Смолян

Красивите червени стръкове се появиха под моста на улицата зад общинската администрация в града

С къде закачлива, къде назидателна инициатива се проявиха младежите от организацията на БСП в Смолян.

Червените активисти „запълниха“ дупките на една от смолянските улици с цъфнали рози, за да напомнят на местната власт, че едно от най-натоварените трасета се нуждае от спешен ремонт. Акцията е под надслов „Посади роза, запълни дупка“ и стартира на ул. „Хан Аспарух“ в областния град, а мероприятието е част от националната кампания „Пазители на розата”.

Улицата е в трагично състояние вече 3 години и никой не прави нищо, въпреки че по нея минават всички важни гости, дипломати, което слага черна точка в имиджа на града“, заявяват от МО на БСП и призовават местната администрация да вземе мерки.

Според тях „улиците навсякъде в града са лунен пейзаж“, подобно било положението и по общинските пътища, които при дъждове или снеговалеж стават недостъпни.

Според младежите на БСП цъфналите стръкове, освен че са красиви, се виждат отдалече и служат за предупреждение на шофьорите, макар и само докато увехнат.

СмолянБГвести.нет



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аз
    АЗ
    2 -2
    22:37, 2 дек 2014
    Очевидно членовете на младежката организация на БСП имат изключително къса и неуслужлива памет, защото дупките по смолянските улици не са от вчера, нито пък от три години, а са от много по-дълго време. Защо не "засадихте" рози в тях по време на управлението на Дора?!
  • 2
    Do
    Dobri_1417709286
    1 0
    18:06, 4 дек 2014
    Tia pozi triabvashe da gi zacadiat v dupkata na zadnia dvor na sekretarkata na kmeta!!!
Последни новини